Релігійну організацію "Управлінський центр Свідків Єгови в Росії" занесли до списку екстремістських і припинили її діяльність.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись міністерство юстиції РФ. Повідомляється, що дану організацію Мін'юст РФ заніс до списку громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких припинена "у зв'язку із здійсненням екстремістської діяльності". Остаточне рішення стосовно роботи цієї організації в Росії повинен прийняти Верховний суд 5 квітня.

В той же час, представники "Управлінського центру Свідків Єгови в Росії" вважають, що для рішення про заборону організації немає ніяких підстав.

Раніше в Росії відбулося кілька судових процесів проти громад "Свідків Єгови", їх звинувачують в екстремістській діяльності. Зокрема, в грудні 2014 року Верховний суд Росії визнав екстремістським сайт організації, а також три розміщені на ньому книги "Чого насправді вчить Біблія?", "Наближайся до Єгови" і "Приходь і йди за мною".

Регіональні відділення організації в Росії неодноразово звинувачували у поширенні екстремістських матеріалів та притягали до адміністративної відповідальності.

Як повідомляв сайт Знай.ua, на Буковині православний священник побив члена організації "Свідки Єгови" за те, що той нав'язував власну точку зору на релігію.