Окремі підрозділи "армії" невизнаної "республіки" Південна Осетія увійдуть до складу Збройних Сил Російської Федерації.

Відповідну угоду підписали міністр оборони країни-агресора генерал армії Сергій Шойгу і так званий міністр оборони Південної Осетії генерал-лейтенант Ібрагім Гассеєв, пишуть російські ЗМІ.

За словами Шойгу, співпраця Росії з Південною Осетією є одним з факторів стабілізації ситуації на Кавказі.

Він також нагадав, що країни пов'язують давні стосунки – Росія підтримала Південну Осетію, яка "відбивла агресію супротивника, і першою визнала її незалежність".

При цьому Гассеєв заявив, що вдячний РФ та її армії за допомогу Південній Осетії й підтримку миру і стабільності в країні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

"Завдяки Росії сьогодні ми живемо мирним життям і будуємо своє майбутнє", - підкреслив він.

Глава оборонного відомства РФ сподівається, що підписані документи послужать подальшому зміцненню безпеки в регіоні і стануть ще одним фактором для того, щоб "ні в кого і в думках не було відновлювати бойові дії або повторити те, що було у 2008 році".

Шойгу нагадав, що в регіоні розташована 4-а російська військова база, яка захищає безпеку російських кордонів і Південної Осетії.

Гассеєв розповів, що для "громадян Південної Осетії" з російським громадянством створюються необхідні умови для служби на цій військовій базі.

Нагадаємо, після п'ятиденної російсько-грузинської війни Росія визнала незалежність двох грузинських регіонів - Абхазії та Південної Осетії. РФ посилила свої військові бази на цих територіях.

Більшість країн світу, крім Росії, Венесуели, Нікарагуа і Науру вважають регіони територією Грузії, яку окупувала Росія.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Росія відмовилася підтримати суверенітет Грузії в ООН.