У міністерстві оборони РФ вважають, що система протиракетної оборони США здатна відстежувати і знищувати російські міжконтинентальні балістичні ракет.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу РФ Віктор Позніхір, передають російські ЗМІ. Він розповів, що стаціонарні американські радіолокаційні станції перекривають всі можливі траєкторії польоту балістичних ракет РФ, які можуть випустити в сторону США.

"Ці станції здатні відстежувати політ бойових блоків міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) і балістичних ракет підводних човнів (БРПЛ) і видавати цілевказівки радіолокаційним станціям протиракетних комплексів", - наголосив заступник начальника Генштабу РФ.

Американські станції розташовані вбили Аляски, а також в Румунії і Польщі. Стежити за російськими ракетами можуть і кораблі США. Все це в комплексі, за словами Позніхіра, ставить під загрозу космічну діяльність Росії.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Кремль знайшов новий майданчик для своїх військових баз. Російські стратегічні бомбардувальники зможуть використовувати аеропорти Ірану.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще