Росія користуватиметься військовими базами на території Ірану, якщо у тому виникне потреба. Відповідну заяву зробив очільник МЗС Мохаммад Джавад Зариф.

Про це повідомляє Reuters.

Він наголосив, що на даний час російська сторона не володіє базою в країні, але в залежності від ситуації, військовим підрозділам РФ дозволять користуватися іранськими.

Міністр відзначив, що протягом кількох років обидві країни налагодили співпрацю, тому "в конкретному випадку можна буде видати дозвіл на використання стратегічних об'єктів".

Відомо, що наприкінці минулого місяця Зариф приїхав у Москву в складі делегації і брав участь у переговорах із Володимиром Путіним.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У 2016 році Росія перекинула в Іран бомбардувальники Ту-22М3, які потім використовувала для обстрілів Сирії, за що кремлівську верхівку розкритикувала місцева влада.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що з'явилися докази існування військової авіаційної бази РФ на території Сирії.