28 березня представники російської делегації при ООН відмовилися підтримувати вимогу України за суверенітету Грузії під час закритого засідання Ради Безпеки.

Відповідну заяву зробив речник постійного Представництва України Олег Ніколенко, передає "Укрінформ".

Він повідомив, що висувалось питання, щодо незалежності Грузії від Абхазії та Південної Осетії на увазі загострення ситуації в країні. Українська делегація зазначила на засіданні, що "парламентські вибори" та "референдуми" є нелегітимними. Таким чином, місцева влада намагається узаконити окупацію територій.

За словами Ніколенко, ухил робився на те, що ситуація з мілітаризацією та порушенням прав людини схожа на анексію Криму, що підтримали більшість членів Радбезу.

На відповідні вимоги делегація країни-агресора відповіла, що Москва не відмовиться від визнання "республік". Представники запропонували змиритися зі сформованою ситуацією. За підсумками засідання члени Радбезу офіційно підтвердили свою підтримку суверенітету Грузії. На що представники Росії в черговий раз виступили проти.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в цей же день в Грузії набув чинності безвіз з ЄС. Жителі Південної Осетії і Абхазії разом з громадянами країни теж зможуть відвідувати європейські країни без спеціального дозволу. Однак їм потрібно мати біометричний паспорт Грузії.