Рада безпеки ООН завершила засідання, на якому обговорювалася хімічна атака в Сирії, однак не голосувала за проект резолюції щодо хіматаки.

Про це пишуть світові ЗМІ.

Наголошується, що Росія виступила категорично проти проекту резолюції, тому робота над його текстом продовжиться і пізніше документ знову винесуть на голосування. Дату дипломати не уточнили.

Представники США і Великобританії розкритикували Росію за те, що вона захищає свого союзника, президента Сирії Башара аль-Асада.

Заступник представника Росії в ООН Володимир Сафронков заявив, що подібне звинувачення є "абсолютно безпідставними", і звинуватив у відповідь своїх колег у зневазі та непрофесіоналізмі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Більше того, він наполягав на тому, що фото і відео з місця атаки – "це явна постановка".

Росія вважає, що авіація Асада завдала авіаудари по цехах повстанців, де зберігалася з хімічна зброя.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Рада безпеки ООН вимагає від Дамаску сприяння в розслідуванні хімічної атаки в Сирії.