У Кремлі вирішили терміново заселити анексований Крим мешканцями Сибіру. Втім, такий вчинок з боку РФ грубо порушує Женевську конвенцію.

Про це повідомляє "Укрінформ".

За словами нардепа Ірини Фріз, подібне "переселення народів" планували вже давно. На півострів відправляють людей переважно із Мордви та Бурятії.

Вона наголосила, що згідно статті 49 Женевської конвенції переміщення осіб з інших територій чи їх депортація до окупованих міст суворо заборонена.

Відомо, що з боку провладних структур РФ офіційної реакції з цього приводу ще не було, та й самі кримчани щодо такого непередбачуваного сусідства ще не висловлювалися.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у німецькому підручнику видавці випадково опублікували карту, на якій анексований Крим показаний як частина Росії.