Уряд Єгипту запевняє, що в країні безпечно. Однак не сподівається на те, що російські туристи найближчим часом прилетять до них відпочивати.

Про це в інтерв'ю газеті Daily News Egypt заявив глава Асоціації туристичних інвесторів Південного Сіная Хішам Алі.

"Єгипетський уряд докладає великих зусиль для перегляду заходів безпеки в аеропортах країни для того, щоб відновити польоти росіян до Єгипту, але російська влада досі висуває їм усе нові й нові вимоги. Я не очікую повернення росіян до Єгипту раніше середини 2018 року", - зазначив він.

Рішення закрити рейси, на думку експерта, було продиктовано суто політичними причинами.

При цьому Алі нагадав, що до заборони на авіасполучення між РФ і Єгиптом, який наклали у 2015 році, третину туристів складали саме росіяни.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Туризм тепер дуже політизований, і це стало ясно останнім часом. Багато російських чиновників, які відвідали Каїр за останні місяці, говорили про відновлення рейсів найближчим часом. Проте, ситуація і зараз виглядає далекою від вирішення", - сказав фахівець.

За словами Алі, зараз на курорт Шарм-ель-Шейх приїжджають переважно туристи зі Східної Європи, Німеччини та України. І вибухи - не перешкода відпочиваючим.

"Я впевнений, що Єгипет зараз - безпечна країна, і тим більше не єдина, яка страждає від тероризму. Теракти відбуваються всюди", - підкреслив експерт.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в єгипетській Танті прогримів другий вибух.