У неділю, 16 квітня, суд єгипетського міста Каїр виправдав засновницю недержавної організації по роботі з безпритульними дітьми Аю Хіджазі і сімох її колег, затриманих близько трьох років тому за підозрою в торгівлі людьми.

Американка єгипетського походження перебувала під арештом 33 місяці в порушення закону, що забороняє попередній арешт строком понад 24 місяці, повідомляє Reuters.

Жінка знаходилася в залі суду разом з чоловіком і співзасновником благодійної організації Мохамедом Хассанейном. Подружжя поклялося негайно відновити благодійну роботу.

"Нас утримували протягом трьох років... З сьогоднішнього дня, якщо буде воля божа, ми зробимо все, щоб не було жодної дитини, що залишилася без даху над головою", - сказав Хассанейн.

Суд виніс виправдальний вердикт через два тижні після зустрічі президента США Дональда Трампа з його єгипетським колегою Абделем Фаттахом аль-Сісі у Вашингтоні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Людство звільнилося. Мрії не вмирають, але навпаки, стають тільки міцнішими", - заявила Хіджазі.

Арешт волонтерів тривалий час був предметом заклопотаності адміністрації президента США. Козирем у переговорах став кредит на суму 1,3 млрд доларів на військові потреби Єгипту.

З моменту повалення екс-президента країни Мохамеда Мерсі в середині 2013 року, влада жорстоко розправилася з опозицією, знищивши сотні прихильників "Братів Мусульман", представником яких був екс-лідер країни. Ще тисячі активістів відправили за ґрати.

Волонтери відчули тиск ще в кінці 2011 року, коли прихильники правлячого режиму здійснили наліт на 17 правозахисних та продемократичних організацій, нібито вступили в іноземну змову проти влади Єгипту.

"А Хіджазі, її чоловік і колеги, нарешті, вільні, але система, що являє собою пародію на правосуддя, утримувала їх протягом трьох років не змінилася",- заявив заступник голови близькосхідного відділення правозахисної організації Human Rights Watch Джо Сторк.

Нагадаємо, правозахисників заарештували в травні 2014 р. Сімейна пара нібито створила злочинну групу з метою торгівлі людьми, примушування дітей до порушення громадського порядку та їх сексуальної експлуатації". Сторона звинувачення все ще може оскаржити вирок.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", адвокати екс-президента Єгипту Мухаммеда Мурсі подали апеляцію на смертний вирок.