Федеральна служби безпеки заявили про те, що жителям Росії варто побоюватися нових терактів, яких може бути більше десяти: терористичне угрупування "Ісламська держава" готує масові напади, силовики вже зловили 8 членів екстремістської організації.

Як повідомляють росЗМІ, про це заявив глава НАК Олександр Бортніков: "В даний час надходить великий обсяг оперативної інформації, що свідчить про те, що ватажки терористичних угрупувань, що діють на Близькому Сході в складі так званої "Ісламської держави", виношують наміри здійснити терористичні атаки в різних регіонах світу, в тому числі в Росії".

Також Бортніков підкреслив, що за останній час терористи вже зробили ряд атак: у Великобританії, Єгипті, Швеції та Росії. Під час обшуків квартир затриманих силовики виявили величезну кількість зброї і вибухової речовини. Зараз всі спецоперації проходять в рамках розслідування вибуху в пітерському метро.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що соцмережі викрили силовиків в підтасовуванні фактів про вибух в метро Санкт-Петербурга.