Піднімати з дна Чорного моря російський розвідувальний корабель "Лиман" і відновлювати його не планують, оскільки він сильно застарів.

Про це повідомив представник Військово-морського флоту Росії. Він зазначив, що корабель знаходиться на глибині 90 метрів.

"Лиман" мав досить похилий вік. Заходи по його підйому, буксирування і відновлення з урахуванням віку судна і віддаленості недоцільні ", - розповів представник.

З борту корабля, за його словами, демонтували усе цінне обладнання та запчастини. Крім того, всі важливі деталі моряки знищили ще до затоплення.

Представник ВМФ Росії наголосив, що корабель побудований в 1970 році і він вже технічно застарів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, 27 квітня російський розвідувальний корабель "Лиман" зіткнувся з турецьким судном "Ашот-7" біля берегів Туреччини і отримав серйозну пробоїну. З його борту вдалося врятувати 78 моряків.