У російському Єкатеринбурзі найстаріший в місті храм реставрують у досить оригінальний спосіб. Успенську церкву XVIII століття знесли під фундамент та розпочали "реставраційні" роботи.

На території Ново-Тихвинського монастиря вже повним ходом кипить будівництво. Але що будують на місці знесеного старовинного храму, для всіх залишається загадкою. Настоятель монастиря запевняє, що майстри працюють над "реставрацією" церкви, а всі необхідні документи, затверджені у державних органах є, - пишуть російські ЗМІ.

За словами представника РПЦ, церква була у вкрай поганому стані, з усіх стін сипалась штукатурка, сама будівля покосилась. Кілька десятиліть пам'ятка архітектури не знала жодного ремонту, оскільки раныше слугувала кухнею для військового госпіталю.

"Результат, звичайно, був у наявності - обсипалася штукатурка і гіллясті дерева, які виросли на прогнилої даху, були тільки малим і найшкідливішим його проявом. Гірше інше: оскільки про нормальну роботу вентиляції, каналізації, водопроводу не було й мови, по стінах пішли глибокі тріщини. Стан храму постійно погіршувався і в результаті стало аварійним", - розповів єпископ Євгеній.

Що збудують на місці храму та навіщо його розвалили, єпископ не пояснив, однакзапевнив, що знесену перед Великоднем церкву, відреставрують за узгодженими проектами.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", в Україні масово занепадають цінні культурні пам'ятки. Замість уряду порятунком архітектури зайнялися активісти.