Роскомнагляд не вважає порушенням використання першим каналом кадрів з фільму часів нацистської Німеччини "Акції Ротшильдів під Ватерлоо" 1940 випуску, знятого режисером Еріхом Вашнеком для антисемітської пропаганди. Крім того, згідно із законом про ЗМІ, відомство не може впливати на редакційну політику Першого каналу.

Такою була відповідь Роскомнагляду на скаргу колишнього головного редактора газети РБК Петра Кир'яна, який вважає, що такі кадри сіють ворожнечу та ненависть, передають росЗМІ.

Уривки зі стрічки використав у своїй програмі "Недільний час" кореспондент Антон Верницький. Саме його сюжет під назвою "Ротшильди, загадкові і могутні. Як вони борються за те, щоб правити світом?" й обурив Кир'яна.

Зокрема Верницький стверджував, що Ротшильдів, незважаючи ні на що, в Третьому рейху не чіпали, оскільки вони, на відміну від більшості євреїв, нібито відкуповувалися від гестапівців. Він також звинувачує Ротшильдів у впливі на ряд найбільших світових видань, спонсорування війн ще "з наполеонівських часів", зв’язки з російськими олігархами і навіть з кандидатом в президенти Франції Еммануелем Макроном тощо.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", експерти Роскомнагляду визнали довідники з чаклунства літературою категорії "18+".

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще