У Белграді тисячі людей 8 квітня вийшли на антиурядові протести й оточили резиденцію президента Сербії Александара Вучича, якого обрали нещодавно на виборах.

Про це повідомляє Balkan Insight. Загалом на акціях протесту налічується майже 20 тисяч учасників. Вони спершу рушили до офісу державного телеканалу RTS. Потім колона мітингувальнків перемістилась до Палацу Сербії. В цій будівлі розташовані Міністерство внутрішніх справ і резиденції президента.

Паралельно з протестами проти Вучича, в урядовому кварталі триває мітинг профспілок. Вони вимагають скасування скорочення пенсій.

Сотні людей вийшли на акції протестів в місті Ніш, що на півдні країни. Вони заявили, що акції триватимуть до тих пір, поки влада не почне "сприйматиме їх всерйоз". Мітингувальники рушили до місцевого телеканалу й вимагали від медійників висвітлювати акції протесту і об'єктивно подавати інформацію.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Сербії з початку тижня не затихають мітинги по всій країні. Учасники акції вимагають відставки голови виборчої комісії, спікера парламенту, керівників державного телебачення. На думку мітингувальників вони посприяли незаконній перемозі президента Александара Вучича.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще