Вчора ввечері, 4 квітня, в Сербії пройшли масові акції протесту проти уряду, організація яких почалася в соціальних мережах.

Як повідомляє видання Balkan Insight, мітинги відбулися в 15 містах Сербії, найбільші - в Белграді, Крагуєваце, Новий Сад і Ніші. Основна частина протестуючих - молодь. Люди не висувають конкретних вимог, а просто висловлюють крайнє невдоволення "диктаторським режимом", який почав встановлюватися після того, як чинний прем'єр-міністр Александар Вучич переміг на президентських виборах.

Також учасники мітингу незадоволені порушеннями, які допускали під час передвиборної гонки. Повсюдно чути гасла "Вучич злодій", "Ви вкрали голоси", "Геть". Його перемогу відмовляються визнавати, оскільки він набрав 55% голосів, а це на 40% менше, ніж у Саші Янковича, який посів друге місце в рейтингу.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як у Франції протестуючі спробували зірвати виступ ультраправої Марін Ле Пен. Чинний президент Франції Франсуа Олланд заявив, що недопущення перемоги Ле Пен - його священний обов'язок.