Російська влада знала заздалегідь про підготовку хімічної атаки на сирійську провінцію Ідліб.

Відповідну заяву зробило джерело у керівництві США, передає Associated Press.

За словами чиновника, після атаки над госпіталем з жертвами був помічений російський безпілотник. Приналежність саме до цієї країни стояла під питанням.

"Росія повинна була знати про те, що планується хімічний удар, після якого в лікарні прибуватимуть поранені", - розповів чиновник.

Він зазначив, що після зникнення безпілотника з'явився російський винищувач, який згодом розбомбив лікарню. За версією джерела, це і наштовхнуло американську владу на думку про те, що Кремль намагався приховати використання хімзброї. Ім'я чиновника не називається, тому що він не мав права повідомляти дані розвідки. Інформацію виданню він надав анонімно.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив, що Штати зроблять новий удар по Сирії у разі повторного застосування хімічної зброї.