Помічник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі не вірять в фінансові махінації Франсуа Фійона, зокрема – в організацію платних зустрічей гендиректора Total Патріка Пуяна із Володимиром Путіним.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За його словами, жодних підтверджень тому, що Фійон отримав 50 тисяч доларів нібито не існує, тому особисто він вважає ці дані "черговою фальшивкою".

"Це те, що ми називаємо англійською мовою fake news", - додав він.

Пєсков виправдався, що всі зустрічі кремлівського лідера вносять у протокол, і мільярдер також був у цьому списку, але спілкувалися вони виключно про підприємницьку та інвестиційну діяльність.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, помічник Путіна як завжди списав усе на "дружні відносини і велику повагу до Total".

"Абсурдно говорити, що це хтось навмисне організував за гроші", - запевняє Пєсков.

На підтвердження своїх слів він наводить досить сумнівні аргументи, серед яких перераховує численні спільні фотографії лідерів у кулуарах, відсутність посередників на зустрічах та систему "прозорих" переговорів.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що за зустріч Володимира Путіна із директором нафтогазової компанії Total Франсуа Фійон отримав близько 50 тисяч доларів.