Півтори сотні мігрантів загинули у Середземному морі при спробі дістатися берега одним човном.

Про це повідомляє Reuters.

У Міжнародній організації з міграції (МОМ) підтвердили, що залишитися в живих вдалося тільки 16-річному підлітку із Гамбії (Західна Африка): кілька годин поспіль він намагався випливти на сушу самостійно, поки його не помітили рятувальники.

Пізніше його доставили на пост італійської берегової охорони, а за кілька днів на фрегаті відправили на острів Лампедуза, що у Сицилії.

За словами співробітника МОМ Флавіо Ді Джакомо, решту тих людей, які були на човні під час аварії, загинули. Втім, він все ж сподівається, що вдасться знайти ще хоча б кілька осіб, які врятувалися, тому охоронці досі обшукують прилеглі території.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Сам гамбієць розповів, що разом з 147 мігрантами, серед яких були кілька вагітних жінок та п'ятеро дітей, він намагався вибратися із лівійського міста Сабрата на гумовому човні.

Слід відзначити, що згідно статистичних даних протягом кількох останніх років рятувальники підібрали більше тисячі мігрантів у Середземному морі.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що чеський президент подав ідею про створення єдиних військових підрозділів ЄС для боротьби із нелегальними мігрантами у різних країнах.