Європейський союз закликав Білорусь ввести мораторій на смертну кару. Відповідне повідомлення опублікували у прес-службі ЄС.

У заяві йдеться, що позиція щодо страти в'язнів суперечить із заявами Мінська про готовність співпрацювати з міжнародною спільнотою, в тому числі з ЄС, у цьому питанн та розглянути питання про мораторій на вищу міру покарання.

"У Білорусі відбулася чергова страта - Сергія Острікова. Європейський союз знову підтверджує свою рішучу позицію з питання смертної кари", - повідомили представники ЄС.

Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд висловив розчарування з приводу повідомлення про страту в'язня у Білорусі та назвав таке покарання несправедливим.

Білорусь - єдина країни Європи, де все ще діє смертна кара. Вирок суду приводиться у виконання через розстріл.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчора стало відомо, що у Білорусі стратили 33-річного мешканця Гомеля Сергія Острікова, якого засудили за зґвалтування та вбивство двох жінок.