У Білорусі вперше у 2017 році привели у виконання смертний вирок. Мешканця Гомеля Сергія Острікова визнали винним у вбивстві та ґвалтуванні з особливою жорстокістю.

Білоруські правозахисники дізнались про страту Острікова з повідомлення Гомельського обласного суду. Відомо, що злочинця могли розстріляти у період з 13 по 29 квітня. 5 квітня матері засудженого дозволили навідати сина у СІЗО.

33-річного Острікова засудили до страти у травні 2016 року. Він згвалтував та вбив двох жінок, з якими був знайомий, а їхні тіла вивіз у ліс Гомельського району.

Зазначимо, що Білорусь - єдина європейська країна, де вищою мірою покарання є смертна кара. Вирок суду приводиться у виконання через розстріл. Наразі на страту у Біларусі чекають ще двоє вбивць.

Як повідомляв портал "Знай.ua", канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що намір турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана ввести смертну кару може поставити крапку у переговорах щодо вступу до ЄС.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще