Дончанка, засновниця на початку 1990-х тоталітарної секти Біле братство Марина Цвігун, відома як Марія Деві Христос, виїхала до Росії. Там вона створила нову релігійну організацію, запустила інтернет-радіо, а також почала видавати журнали і публікувати власні статті на персональному сайті.

У Росії Цвігун, взяла псевдонім Вікторія Преображенська, позиціонує себе як борець з "київською хунтою", "рептилоїди" та"сатаною",які нібито захопили Україну, пише Новое время.

Читайте також: Керівників секти "догналітів" видворили з України

У статтях Преображенська повідомляє, що владу в Україні отримали рептилоїди, завдання яких - "знищити Святу русь".

Назви статей чітко демонструють ідеологічну основу проекту: "Сила і захист від рептилоїдів - слов'янська матір світу", "ЄС - зашморг для слов'ян або Армагеддон", "Рептилоїди - в овечих шкурах, або на астральних фронтах Апокаліпсису", "Захід скидає маску демократії" , "Чіпізація буде переможена"

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

У своїх матеріалах Цвігун також різко критикує Юлію Тимошенко, яку звинувачує в тому, що та нібито зазіхнула на її Престол і звання "Матері Світу". У мережу викладені також і вірші Цвігун, під назвами "Янукович, тримайся!", "Хунтеса", "Новоросія", "Рептилоїди", "Хунті", "Леґітимний", "Європомийка".

У 1990 році вона закликала всіх об'єднатися в Велике Біле Братство перед Страшним судом і входженням людства в "шосту расу". За короткий час в 1990-1991 році громади деструктивної секти з'явилися майже в усіх містах СРСР.

1 квітня 1992 Прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно Цвігун. 9 лютого 1996 Київський міський суд визнав її винною за статтями 187-5 - Захоплення державних або громадських споруд або будівель. А також 209 - Посягання на здоров'я громадян під виглядом здійснення релігійних обрядів, 101 ч. 1 - Умисне тілесне ушкодження КК України і засудив до чотирьох років позбавлення волі у ВТК загального режиму. Незабаром вона достроково звільнилася.