Міжнародна компанія HelpAge International провела дослідження і виявила країни для найбільш комфортного мешкання на старості. Виявилось, що доживати роки краще за все у Швейцарії.

Серед країн пострадянського простору Україна йде передостанньої - 73 місце. Гірше пенсіонери себе відчувають лише у Молдові - 77 місце у світі. Росія також має одні з найгірших умов для стариків - 65 місце. А найкомфортнішими країнами з колишнього СРСР є Естонія (23 місце) і Грузія (29 місце).

Найкомфортнішими країнами для старості виявились представники Європи. На другому місці у рейтингу йде Норвегія, третє місце зайняла Швеція. Німеччина займає четверту позначку.

У цьому дослідженні прийняли участь лише 96 держав. Серед усіх африканських країн дослідникам вдалось опитати лише 11. Найбідніші країни континенту Ліберія та Бурунді не потрапили до списку.

Читайте також: Мінохорони здоров'я Білорусії забороняє українські товари

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Організація HelpAge International дослідила рівень життя більш ніж 900 млн. людей похилого віку - це 91% зі всіх людей у світі, яким більше 60 років. Дані для дослідження надали такі організації, як Всесвітня організація охорони здоров'я, Світовий банк та Міжнародна організація праці.

Дослідники враховували такі моменти, як рівень пенсійного забезпечення, доступність охорони здоров'я, рівень зайнятості та освіти.