Північнокорейські ЗМІ повідомили, що співробітники Міністерства державної безпеки КНДР запобігли вбивству диктатора Кім Чен Ин.

Пхеньян звинувачує у підготовці запланованого вбивства ЦРУ та Службу розвідки Південної Кореї. Дві країни нібито об'єднались для ліквідації вищого керівництва КНДР.

"США та Південна Корея завербували північнокорейського громадянина на прізвище Кім, який трудився на лісозаготівлях у Хабаровському краї Росії в червні 2014 року", - повідомили у Пхеньяні.

У ЗМІ зазначили, що Кіму спочатку доручили підірвати лідерів КНДР на одному з заходів, а пізніше наказали застосувати проти Кім Чен Ина високотоксичну біохімічну речовину.

Відомо, що завербованому агенту видали 20 тисяч доларів та засоби супутникового зв'язку. Він мав збирати дані про заходи за участю Кім Чен Ина. Пізніше Кіму видали ще 100 тисяч доларів для підкупу спільників.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Завербованого агента виявили та знешкодили спецслужби КНДР, але яким саме чином, невідомо.

Як повідомляв портал "Знай.ua", нижня палата Конгресу США підтримала розширення санкцій проти КНДР.