Федеральна влада США підозрює генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке, який є найближчим союзником президента Блаттера, в перекладі 10 мільйонів доларів на банківський рахунок іншого високопоставленого чиновника Джека Уорнера. Про це повідомляє New York Times.

Сам Уорнер отримав ці кошти як хабар, в обмін на допомогу ПАР в отриманні права проводити чемпіонат світу в 2010 році.

Незважаючи на це, офіційних звинувачень на адресу Вальке з боку американських органів висунуто не було.

Читайте також: Зепп Блаттер все-таки остается президентом ФИФА

Останнім часом керівництво ФІФА все частіше звинувачують у корупціі. Але сам Блаттер наголошує на тому, що ФІФА є чесною та прозорою організцією, метою якої є розвиток футболу у всіх країнах світу. Також він додав, що Росія и Катар отримали права на проведення чемпіонату світу повністю законно.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що 27 травня Міністерство юстиції Швейцарії повідомило про арешт шістьох чиновників вищого футбольного органу світу за звинуваченням у хабарництві.