Двічі чемпіон світу з футболу бразилець Жозе Елі де Міранда, відомий як Зито, помер сьогодні, 15 червня, у віці 82 років.

Про це повідомляє Twitter клубу "Сантос".

"Спасибі за все, Зито. Спочивай з миром, вічний капітан", - ідеться в повідомленні.

Бразилець помер у лікарні, куди його госпіталізували з інсультом.

Читайте також: Катар купив голоси Аргентини і Бразилії, щоб отримати ЧС-2022

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Жозе Елі де Міранда "Зіто"- бразильский футболіст, півзахисник. Колишній гравець збірної Бразилії. Чемпіон світу - 1958 і 1962 років. Провів за "Сантос" 733 матчі і забив в них 57 м'ячів. Після завершення ігрової кар'єри працював адміністратором в "Сантосі" .

Він починав спортивну кар'єру в команді "Таубате". З 1952 року виступав за "Сантос", а у 1955 році дебютував у збірній Бразилії, з якою виграв два чемпіонати світу.

За свою манеру гри, впевнені дії на полі та лідерські якості, отримав прізвисько "Жеренті", тобто "Хазяїн".

Головний тренер легендарної команди "риб" 1960 років Лула часто довіряв саме Зито визначати гру і частково - тактику команди. Зито вирізнявся тим, що завжди підстьогував партнерів продовжувати забивати голи, навіть у тих ситуаціях, коли команда вже впевнено вела в рахунку і доля матчу була зрозумілою.