В недалекому майбутньому бойові дії вестимуться не лише на Землі, але й в космічному просторі. США необхідно готуватися до нових умов і нарощувати відповідні сили.

Про це повідомив заступник начальника Стратегічного командування США віце-адмірал Чарльз Річард, передає Space. Він зазначив, що реальні загрози для безпеки країни можуть виходити з космосу.

"Ядерні активи переконують потенційних ворогів, що вони не отримають вигоди у разі нападу. Нам необхідно отримати такі космічні засоби, які будуть нести той же стратегічний сенс. Ми зараз - не в стані космічної війни. Але я не думаю, що поточний стан точно можна назвати світом ", - сказав віце-адмірал.

Він додав, що США повинні мати в розпорядженні кошти для відбиття ударів ймовірного противника з космосу, а також вміти запобігати "небезпечну поведінку" на навколоземній орбіті. Річард навів приклад випробування китайської протисупутникової ракети, яка продемонструвала свої можливості в 2007 році. Вона збила поломаний супутник Китаю, але його осколки російський мікросупутник "Бліц".

У 1980-х роках США розробляли широкомасштабну систему протиракетної оборони, яка отримала назву "Зоряні війни". Але Вашингтон все ж відмовився від розміщення стратегічного озброєння на орбіті і акцентувався на удосконаленні протиракетних систем наземного базування.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, американські інженери поставили перед собою амбітну мету. Вони планують побудувати хмарочос на астероїді.