Кількість жертв бомбардування афганської провінції Нангархар суттєво зросла. За офіційними даними "матір всі бомб", як називають в Америці GBU-43/B, знищила близько 94 бойовика "Ісламської держави".

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Втім, інформація афганського уряду суттєво відрізняється. Офіційні представники наголошують, що кількість загиблих терористів складає не більше 36 осіб, четверо із яких – ватажки ІД.

Слід відзначити, що GBU-43/B використовується переважно військово-повітряними силами США. Її вага перевищує 10 тонн, а потужність дозволяє успішно проводити складні військові операції.

Пізніше у Пентагоні пояснили бомбардування необхідністю знищити "якомога більше матеріальної бази ІД" та самих ісламістів.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що терористи ІД заявив, що нібито не зазнали суттєвих втрат після бомбардування американською фугасною авіабомбою GBU-43.