В Радбезі Організації Обєднаних Націй прозвучало серйозне звинувачення у бік Росії та Ірану. Постпред США при ООН Ніккі Хейлі під час виступу щодо захисту прав людей заявила, що ці дві країни напряму причетні до знищення Асадом населення Алеппо та його інфраструктури.

Хейлі назвала такі дії військовими злочинами, передає 112.ua.

Американський дипломат нагадала присутнім, що режим сирійського диктатора Асада зруйнував усі лікарні в східному Алеппо, залишивши страждати близько 250 тисяч людей, армія знищує цілі житлові квартали, а розвідка застосовує тортури, у тому числі й по відношенню до дітей, щоб отримати необхідну інформацію.

Такі дії сирійської влади, яку Росія відкрито підтримує, вже призвели до найбільшої кризи біженців з часів Другої світової війни.

У зв'язку з цим американський дипломат звернула увагу Ради Безпеки ООН на ці та інші порушення, а також наголосила на необхідності зосередити зусилля на забезпеченні прав людей.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Туреччина заявила про успішне завершення операції "Щит Євфрату".