Президент США Дональда Трампа налаштувався на альянс з найжросткішим опонентом Кремля – сенатором-республіканцем Джоном Маккейном.

Щойно в Росії запанувала путінська влада республіканець весь час намагається донести, часто успішно, до вашингтонського істеблішменту ідею необхідності стратегічного стримування Росії, а також підтримки всіх тих, кому загрожує РФ, в тому числі України, Грузії, країн Балтії, Балканського півостріва, центральної та східної Європи, пише Politeka.

Маккейн вимагав активних дій під час нападу Росії на Грузію, жорстко критикував спроби адміністрації Буша-молодшого налагодити відносини з Москвою, а також обамовську політику "перезавантаження". Сенатор постійно попереджав про історичну марність будь-яких спроб домовитися з Кремлем по-хорошому. Йому не вірили, прагнучи побудувати нормальні відносини знову і знову. І кожен раз Маккейн зрештою був правий.

З початком війни на Донбасі Маккейн став одним з найактивніших лобістів посилення санкційного тиску на Росію і всебічної допомоги Україні, включаючи надання летальної зброї. Існуючі санкції сенатор вважає явно недостатніми.

Під час президентської кампанії Маккейн відверто критикував Трампа за його наміри "порозумітися" з Путіним.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Трамп відповідав сенаторові взаємністю. Вже обіймаючи президентський пост, в січні 2017 року, Трамп звинуватив сенаторів Джона Маккейна та його близького друга Ліндсі Грема в спробах "розв'язати Третю світову війну".

Після розслідування в Конгресі можливих зв'язків команди Трампа з представниками кремлівського режиму і особливо американського ракетного удару по Сирії, ідея про перезавантаження відносин Вашингтона і Кремля зійшла на нівець. А стосунки Трампа з прихильниками жорсткого стримування російської агресії, такими як Джон Маккейн, Ліндсі Грем, Марко Рубіо і іншими помітно покращилися. Зазначені сенатори одностайно підтримали адміністрацію в її рішенні продемонструвати силу в Сирії і Афганістані, а також ініціативи Білого дому з приборкання північнокорейського режиму.

Цілком імовірно, що, зробивши досить серйозний крен у зовнішній політиці взагалі, і зокрема у відносинах з Москвою, Трамп вирішив налагодити відносини з крилом тих, кого прийнято називати "російськими яструбами" – вже згаданими прихильниками максимально жорсткого тону у відносинах з Кремлем.

По Вашингтону ходять чутки про істотне зміцнення позицій "російських яструбів" на Капітолійському пагорбі: Білий дім розглядає призначення двох близьких помічників Джона Маккейна на ключові позиції в Пентагоні і Держдепартаменті.

Альянс Трампа з групою "яструбів"-республіканців несе величезний позитив для Сполучених Штатів і всього світу (в тому числі і України), вигідний він і самому американському президентові.

Ставка на системних і авторитетних політиків приведе до зростання популярності президента в народі і цементування республіканської більшості в обох палатах Конгресу, що дозволить ефективніше проштовхувати законодавчі ініціативи Білого дому. Від цього союзу зросте також вплив і авторитет США у всьому світі.

При цьому "обрадує" альянс ворогів свободи у всьому світі – від Володимира Путіна до Башара Асада, і від Ніколаса Мадуро до Кім Чен Ина.

Україні ж подібний альянс принесе значне підвищення уваги Вашингтона до проблем Києва. Цілком ймовірно, що Україні таки нададуть летальну зброю, а антиросійські санкції посилять .

Співпраця Трампа з групою "російських яструбів" здатна дійсно make great America again і повернути світ в часи адміністрації Рональда Рейгана.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, перша зустріч Трампа і його російського колеги Володимира Путіна, швидше за все, відбудеться на саміті G20, який пройде в Гамбурзі 7-8 липня.