Опозиційний політик Олексій Навальний настільки набив оскому російській владі, що вони воліють взагалі не згадувати його ім’я. Навіть коли у небожителів Кремля щось запитують про нього, вони знаходять купу варіантів, як назвати Навального, аби тільки не озвучувати його прізвища.

Видання "Медуза" зібрало найбільш поширені "звороти", якими головного борця з російською корупцією називали президент РФ Володимир Путін, його прес-секретар Дмитро Пєсков, депутати Держдуми та інші з числа тих, кому своїми розслідуваннями насолив цей політик.

Зокрема, у розмовах слова "Олексій Навальний" найчастіше замінюють на "згаданий громадянин", "інший політик", "блогер Льоша", "людина, яку суд неодноразово називав злочинцем", "засуджений громадянин", "різний активіст", "цей пан", "політичний пройдисвіт", "опозиційний і засуджений персонаж".

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", з YouTube вилучили провокаційний ролик проти опозиціонера під назвою "Гітлер 1945/2018 Навальний – МОЖЕМО ПОВТОРИТИ". У ньому політика порівняли з фюрером.