Судді конституційного суду Молдови ухвалив рішення, яке визнає майже 11% країни окупованими, а російський контингент незаконно перебуває в Придністровському регіоні. Це фактично визнає його окупаційним.

Про це повідомляє DW. Суд роз'яснив, що перебування російського контингенту суперечить Конституції країни й це підтверджує судове рішення.

В ухвалі зазначається, що Молдова є нейтральною країною і цей принцип не суперечить головному закону країни.

"Майже 11 відсотків території Молдови є окупованими, а російська армія не була виведена з Придністровського регіону", - наголосив конституційний суд.

Крім того, вказується, що Молдова має право приймати участь у миротворчих місіях та військових навчаннях, які мають на меті підвищення боєздатності країни. Це жодним чином не йде в розріз принципу нейтралітету.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

З відповідним звернення до конституційного суд щодо розміщення російського контингенту звернулись представники Ліберальної партії. Вони вимагали визнати неконституційним базування армії РФ на території самопроголошеного Придністров'я.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в російській армії вигадали новий спосіб призову на службу. Відтепер лави військових поповнювати з допомогою інтернету.