У Графенвірі (Німеччина) стартували щорічні міжнародні танкові змагання "Сильна Європа" (The Strong Europe Tank Challenge).

Цього разу боротися за головний титул змагань будуть екіпажі збройних сил Австрії, Польщі, Франції, Німеччини та України.

Відомо, що представники Німеччини обрали для участі бойовий танк сімейства “Леопард” А6.

За словами керівника Командування підготовки 7-ї Армії ЗС США бригадного генерала Тоні Агуто, для кожного учасника перебування тут – це вже свого роду перемога, адже їх визнали кращими у своїх країнах.

Він наголосив, що всі екіпажі володіють достатнім досвідом, тому мають повне право на першість.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Як зазначили у Міноборони України, весь період змагань на тренувальній базі будуть присутні іноземні представники ЗС Італії, Норвегії, Бельгії та Греції.

Головними конкурентами українців на першому етапі стануть американські екіпажі на танках "Абрамс". Втім, військові ЗСУ заздалегідь підготувалися – пристріляли гармати й кулемети, вивчили всю інфраструктуру полігону до дрібниць.

Слід відзначити, що змагання Strong Europe Tank Challenge­­ ("Сильна Європа") проводяться між арміями країн, що входять до складу НАТО. Їх головна мета – відпрацювати взаємодію між учасниками та обмінятися тактичними прийомами.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що "Укроборонпром" розробив модернізовані танки для участі в міжнародних змаганнях НАТО.