Хімічна атака на сирійське місто Хан-Шейхун у провінції Ідліб навряд чи просто так минеться винуватцям. Принаймні Сполучені Штати Америки не відкидають ймовірності військової відповіді на неї.

Про це з посиланням на високопоставленого представника адміністрації президента Дональда Трампа повідомило агентство Reuters.

Чиновник зазначив, що це питання не зняте с порядку денного, проте військове планування можливих дій американської армії в Сирії поки що до кінця не окреслене.

Хіматаки по Сирії, друга з яких мала місце 6 квітня, неабияк обурили президента США, і він заявив, що Америка "готова на себе відповідальність за жорстку реакцію у відповідь на дії Дамаска", оскільки надалі терпіти подібні вчинки Асада просто неможливо. Держсекретар Рекс Тіллерсон відкрито звинуватив сирійського президента у тому, що сталося.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua”, експерти встановили, що у випадку першої хіматаки був використаний отруйний газ зарин. Від нього померли близько 100 людей, у том числі 11 маленьких дітей.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще