Туреччина обстріляла з неба цілі Робочої партії Курдистану (РПК) неподалік від гірського хребта Синджар на північному заході Іраку і північному сході Сирії.

Про це пише Reuters, посилаючись на заяви турецьких військових.

В Анкарі вважають, що члени РПК возять з цих районів в Туреччину зброю, вибухівку та боєприпаси для атак на військові блокпости.

Нанесли авіаудар в 2 години ночі за місцевим часом. У результаті, загинули, щонайменше, п'ять бійців пешмерга.

Зазначимо, впродовж 33 років РПК веде на південному-сході країни збройну боротьбу за політичні права курдів у країні та створення курдської автономії в її складі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Влітку 2015 року, після теракту в місті Суруч, де загинули 32 людини, в основному курди, перемир'я між турецькою владою та курдами закінчилося.

У Туреччині Робочу партію Курдистану вважають сепаратистською терористичною організацією.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", влітку 2016 року в результаті обстрілу турецькими військами позицій забороненої в Туреччині РПК для зміцнення кордону з Іраком і Сирією загинули близько 250 курдських бойовиків.