У Росії, тенденцію до повної відмови від російської мови в Україні розцінили, як "мовний геноцид".

З такою заявою виступила офіційний представник зовнішньополітичного відомства країни-агресора Марія Захарова.

За її словами, в країні на державному рівні вводиться мовний геноцид і в РФ чітко розуміють, чому так відбувається.

"Представники офіційного Києва знаходяться під важким гнітом націоналістичних ідей тих самих радикалів, яких вони свого часу заохотили, і сьогодні не можуть назад загнати цього джина в пляшку", — зазначила Захарова.

Представник МЗС нагадала про внесений до Верховної ради проект закону, який передбачає обов'язкове використання української мови у всіх сферах життя.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

На думку Захарової, підтримка таких ініціатив, говорить про "насильницьку українізацію країни". Крім того, це веде до боротьби і з мовами інших етнічних груп, які проживають в Україні", що може стати інструментом "обмеження прав і боротьби з інакомисленням".

Відзначимо, на такі думки Захарову наштовхнула законодавча ініціатива підняти відсоток української музики у радіоефірі до 75%, а також відмова України від антиукраїнської літератури, яка ввозилася з Росії та окупованого Донбасу.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", українська влада вирішила підняти квоту української музики в радіоефірі.