Зовнішньополітичне міністерство РФ закликало Сполучені Штати Америки, використовуючи увесь свій вплив, "нейтралізувати реваншистські настрої української "партії війни".

Такий коментар Департаменту інформації і друку МЗС РФ опублікував на сайті міністерства у зв’язку з офіційним візитом держсеретаря США Рекса Тіллерсона до Москви.

" Вашингтон також міг би спонукати владу України до неухильного виконання своїх зобов'язань за Мінськими угодами, що є єдиним шляхом до врегулювання конфлікту, викликаного спробами націонал-радикалів насильно українізувати всі сфери життя цієї багатоетнічної країни", – говориться в публікації.

У міністерстві також висловили сподівання, що американський високопосадовець поділиться своїм баченням з усіх питань, що представляють двосторонній інтерес.

"Ми готові до будь-якого розвитку подій, проте виходимо з переваги такої роботи, яка буде знижувати міжнародну напруженість, а не посилювати її. Налаштовуємося не на конфронтацію, а на конструктивну співпрацю", – заявили в МЗС РФ.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", сьогодні Рекс Тіллерсон прилетів до Москви. Завтра він планує переговорити з російським міністром закорднних справ Сергієм Лавровим, а от його зустріч з президентом Володимиром Путіним і досі не підтверджена.