У мінському СІЗО перебувають двоє українських хлопців, яких затримали, наче б то, в якості свідків підпалу гомельської податкової.

"Напередодні Дня Волі у Мінську люди у цівільному одязі затримали компанію молодих людей", - повідомяють місцеві ЗМІ.

Двоє українських студентів (з Києва та Броварів) приїхали у Білорусь відпочити.

Коли хлопці прогулювались містом з двома місцевими дівчатами їх без пояснення справи затримали на відвезли до відділення міліції.

У місцевих правоохоронних органах заявляють, що 19-річний Іван Даниленко і 18-річний Роман Легар являються свідками підпалу прокуратури Гомеля "коктейлем Молотова".

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Одну із супутниць українців оштрафували на 920 рублів за непослушання міліції, іншу дівчину за теж порушення посадили за ґрати на 13 діб.

За якийсь час хлопцям повідомили, що їх затримали через відсутність документів при собі (іноземці повині носити документи зі собою, перебуваючи на території Білорусі).

Коли паспорти хлопців привезли, їм знову повторили історію із підпалом податкової.

Під арештом студенти знаходяться з 24 березня, в ситуацію втрутились представники консульства України в Білорусі.

Імовірно, справа закінчиться депортацією.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", "батька" заспокоїв США: Білорусь і Росія не планують нападати.