Тварин знайшли у лютому. Покинуті запертими в клітках, вони знаходилися у жахливих умовах та були вкриті екскрементами та товстим шаром бруду.

Сам зоопарк, що знаходився у східній часині міста, повністю зруйнували в результаті обстрілів, і більшість тварин померли від голоду або були вбиті. Серед них левиця, кролики та мавпи, передає ВВС.

Щоб отримати всі необхідні документи та дозволи на вивіз тварин, які дивом вижили, у благодійної організації пішло кілька тижнів.

За словами ветеринарного лікаря Аміра Халіла, який очолював місію з порятунку лева та ведмедиці, у нещасних звірів була купа хвороб, що виникли через недоїдання та відсутність елементарного догляду.

Перша спроба вивезти Лілу і Сімбу з охопленого війною регіону зазнала невдачі. Машину зупинили на КПП і протримали там дев’ять днів, поки не були надані додаткові дозволи. За цей час ведмедиця захворіла на пневмонію.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", в Одесі прикордонники виявили маленьке левеня у фургоні з двома тисячами папуг.