Відносини Росії та НАТО зараз досягли дна з часів закінчення холодної війни.

Про це заявив начальник Генерального штабу збройних сил країни-агресора Валерій Герасимов на Московській конференції з міжнародної безпеки.

Герасимов як основну причину назвав зростання чисельності контингенту НАТО в Східній Європі.

За його словами, додаткові війська НАТО розташовані в країнах Балтії, Польщі, Румунії та Болгарії.

"По всій лінії зіткнення Росія - НАТО накопичується наступальна зброя", - зазначив Герасимов.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як додав начальник Генштабу РФ, крім того, Пентагон планує модернізувати тактичні ядерні боєприпаси та місця їх зберігання в Європі. А це близько 200 авіабомб, які знаходяться в Бельгії, Італії, Нідерландах, Німеччині та Туреччини.

Також Герасимов повідомив про розміщення в Європі системи протиракетної оборони НАТО. Зокрема, на базі в Румунії розмістили універсальні пускові установки, з яких можуть запускати не лише протиракети, але і крилаті ракети "Томагавк". Такі ж установки збираються розмістити і в Польщі.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", бойові літаки країн НАТО за 2016 рік піднімалися в повітря по бойовій тривозі найбільшу кількість разів з часів "холодної війни". Причиною, в більшості випадків, стали провокаційні польоти російської військової авіації.