Один з найвпливовіших американських сенаторів і голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн прокоментував вбивство колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

Відповідну заяву опубліковано на його офіційному сайті.

"Сьогодні, під час ще одного безсоромного акта державного тероризму в Росії серед білого дня в Києві був убитий депутат Денис Вороненков", – написав сенатор.

Він зазначив, що злочин є не чим іншим, як продовженням кампанії "у стилі КДБ". Її мета – залякування опозиціонерів "тирана Путіна". Маккейн нагадав, що Вороненков був проти цього режиму. Він не підтримував незаконне вторгнення на територію України і безпосередню анексію Криму.

За словами сенатора, екс-депутат став черговою жертвою, що поплатилась життям за правду про Росії при Путіні. До таких загиблих відносяться Сергій Магнітський і Борис Нємцов. Маккейн висловив співчуття дружині Вороненкова і його дітям.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", екс-депутата застрелили в центрі Києва 23 березня. Кілер також помер на операційному столі.

Представники Конгресу США занепокоїлися низкою смертей в Україні. Вони запропонували вивчити їх з метою національної безпеки.