Російська приватна військова компанії "Вагнер" зазнала значних втрат під час війни на території Сирії. У 2017 року вона втратила не менше десятка бійців.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на результати розслідування групи Conflict Intelligence Team. Бійці військової кампанії брали участь в двох кампаніях по звільненню Пальміри.

Автори розслідування дізналися імена загиблих, вивчивши записи в соцмережах і поспілкувавшись з родичами російських військовослужбовців. Але вони наголошують, що "значну кількість імен ще належить встановити".

Родичів повідомляють про смерть найманців дуже пізно. Їм не говорять точну дату загибелі, а тіла привозять в цинкових трунах, з проханням не розкривати їх.

"Крім того, російське Міноборони ніколи не підтверджує їх загибель, хоча часто змушені підтверджувати загибель військовослужбовців (особливо після публікацій журналістів і розслідувачів) (...) У Міноборони визнали, що під час операції в Сирії загинули 30 військових і дві медсестри. Скільки всього російських військовослужбовців знаходиться в Сирії, офіційно не повідомляється ", - наголосили автори розслідування.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент РФ Володимир Путін використовує допомогу США для України для шантажу західних політиків.