Громадяни Туреччини, які проживають поза межами країни, стали першими учасниками державного референдуму, підсумком якого може стати перетворення країни з парламентської на президентську республіку. Голосують турки в шести європейських країнах.

Як повідомляє ВВС, голосування для жителів Німеччини, Австрії, Бельгії, Франції, Швейцарії та Данії триватиме з 27 березня по 9 квітня. У самій Туреччині референдум відбудеться 16 квітня.

Усього поза межами країни голосуватимуть близько трьох мільйонів людей. Половина з них зараз мешкає в Німеччині.

Якщо будуть схвалені поправки до конституції, президент Ердоган зможе значно розширити свої повноваження. Він отримає право формувати кабінет міністрів, представляти бюджет, вибирати більшу частину суддів і публікувати укази, які отримають статус законів. Крім того, лідер країни зможе оголошувати надзвичайний стан і розпускати меджліс.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", через заборону ряду європейських країн надати майданчики для турецьких міністрів, що збиралися агітувати за референдум, Ердоган неабияк розлютився, а з Нідерландами взагалі розірвав дипломатичні відносини.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще