У Будапешті тисячі мешканців столиці встали на захист Центрально-Європейського університету, заснованого американським мільярдером Джорджем Соросом.

Усе через новий закон, який може змусити навчальний заклад закрити свої двері для студентів, пише "Радіо свобода".

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що університет нечесно конкурує з місцевими вузами, адже видає два дипломи.

На підтримку Центрально-Європейського університету виступили не лише прості люди. Їхнє невдоволення розділяє посольство США в Угорщині, Державний департамент США та Угорська академія наук.

А Європейська комісія навіть погрожує подати на країну до суду через несправедливу політику прем'єра.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

В угорському уряді до переговорів готові та пропонують компроміс - дипломи видавати через партнерську школу. Залишилося дочекатися відповіді представників ВНЗ.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", угорський друг Путіна виступив за якнайшвидший безвіз для українців.