В ісландській столиці Рейк'явік скоро з'являться спеціальні біологічні зони, де в будь-який час року, дня і ночі можна буде насолодитися літом.

Як повідомляється на офіційному сайті архітектурного агентства Spor i Sandinn, проект планують реалізувати в найближчі два роки. Він представлятиме собою спеціальні біокуполи, які будуть працювати за допомогою геотермальної енергії і там завжди буде температура +25.

"Біокупол возз'єднає людей з природою, новими і захоплюючими способами, поєднуючи унікальний досвід перебування в тропічному кліматі з фермерським ринком і сільськогосподарської лабораторією", - поділилася генеральний директор і засновник Хьердіс Сігурдардоттір.

Також повідомляється, що під куполами будуть підтримувати субтропічний клімат, що уможливить безпроблемне вирощування екзотичних овочів і фруктів. Це буде дуже затребуваний проект, якщо враховувати, що середня температура в Ісландії не перевищує 10 градусів тепла.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що за декілька десятків років в Україні значно зміниться клімат.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще