У Польщі військова прокуратура більше восьми годин допитувала президента Європейської ради Дональда Туска.

Як розповів він сам, справа щодо якої з ним спілкувалися слідчі, стосувалася політики. За нею Туск проходить як свідок, пише "Радіо Свобода".

Зокрема, мова йде про можливі таємні незаконні контакти між польськими і російськими розвідниками, в той час, коли Туск був прем'єр-міністром Польщі.

За словами Туска, подробиць допиту він розкрити не може, оскільки це секретна інформація.

За інформацією Associated Press, допит Туска – це спроба націоналістичного уряду на чолі з партією "Право і справедливість" скомпрометувати свого політичного противника. Справа в тому, що Туск є сильним конкурентом для правлячої партії на парламентських виборах 2019 року і президентських 2020 року.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, правляча партія Польщі повстала проти Туска: вони не підтримали його переобрання на пост голови Європейської ради.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, варшавська окружна прокуратура викликала Туска на допит.