У неділю, 7 травня, у Франції відбудеться другий тур президентських виборів, в якому змагатимуться центрист Еммануель Макрон та ультраправа Марін Ле Пен.

Портал "Знай.ua" розповідає про зовнішню політику двох кандидатів.

За даними соцопитувань, наступним президентом Франції стане Еммануель Макрон - він може отримати близько третини голосів. Ще перед початком передвиборних кампаній він вважався найбільш проєвропейським політиком. Колишній міністр фінансів виступає за "єдину Європу", але наголошує на необхідності реформ у ЄС. Канцлер Німеччини Ангела Меркель, голова Європейської ради Дональд Туск та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер висловили Макрону свою підтримку.

Говорячи про українське питання, 39-річний політик наголошував на необхідності виконувати Мінські домовленості, але не виключає діалогу з Кремлем. Він засуджує агресію Росії на Донбасі та анексію Криму.

Екс-лідер ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен наводить на ЄС справжній жах. Вона відкрито виступає за вихід Франції з Союзу та навіть з НАТО. Кандидатка у президенти також хоче зупинити міграцію.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Ле Пен неодноразово висловлювала підтримку президенту Росії Володимиру Путіну, в тому числі його діям в Україні. Представниця "Нацфронту" заявляла про намір визнати анексію Криму.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ле Пен заявила, що навіть у випадку поразки Макрону, вона все одно вважатиме себе "ідеологічною переможницею".