Сьогодні, 2 квітня, у Сербії проходять президентські вибори. На посаду голови держави претендують 11 кандидатів, але фаворитом вважається чинний прем'єр-міністр Александар Вучич.

Напередодні виборів Вучич злітав до Москви, де зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. У разі його перемоги, політика Сербії залишиться незмінною - зближення із Росією разом із євроінтеграцію.

Більшість кандидатів виступають за зближення із Росією та проти вступу у НАТО. Єдиним, хто проти зближення із Росією, є представник партії "Ліга соціальних демократів Войводіни" Ненад Чанак. Він також заявив, що розгляне питання визнання незалежності Косова.

Несподівано у лідери перед виборами вирвався комік та пародист із псевдонімом Любиша Прелетачевіч Білий. 26-річний кандидат читає реп на публіці у сліпуче білому костюмі. Його передвиборне гасло - "Тільки Білий, тільки хардкор!".Лука Максимович (справжнє ім'я) намагатиметься забрати у Вучича перемогу у першому турі.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Згідно із соцопитуваннями, перемогу у першому турі здобуде саме Вучич, набравши більше 50% голосів. На другому місці несподівано опинився Білий. Чинний президент Сербії Томислав Николич не бере участі у перегонах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", президенту Росії Вололимиру Путіну передрекли серйозні проблеми в особі молодого покоління.