Для прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте перемога на виборах - це тільки квіточки: початок затяжної боротьби за учасників коаліції ще чекає його попереду.

Під час виборчих перегонів Рютте втратив досить багато соратників по можливій коаліції, тому, щоб сформувати уряд, декільком партіям доведеться об'єднатися. Через різницю в поглядах процес формування може затягнутися не на дні, і навіть не на тижні. Про це пише видання Bloomberg.

Якщо повернутися до історії, то рекордно довге складання коаліції проходило в 1977 році: тоді уряд формувався 208 днів, при тому що середня тривалість - 72 дні. Починається цей процес на наступний день після того, як закінчиться голосування.

Глава нижньої парламентської палати кличе на нараду лідерів партій, які перемогли за попередніми даними, щоб вибрати відповідального за створення коаліції. Той, в свою чергу, повинен переконати партії йти на деякі поступки і трохи відходити від своєї передвиборної риторики і програми. Якщо переговори увінчаються успіхом і коаліція все-таки сформується, починається обговорення питання формування уряду.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, у Меркель перемогу Марка Рютте назвали загальноєвропейської перемогою.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще