Сьогодні, 16 березня, в Європейському Союзі в ході переговорів сформують чітку позицію щодо блокади тимчасово окупованих територій Донбасу.

Як повідомляє "112 Україна", протягом декількох годин ЄС визначиться у своєму ставленні до рішення РНБО припинити транспортне сполучення і повністю заборонити перевозити вантажі через лінії розмежування.

Представник Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі розповів, що український уряд попросили надати якомога повнішу інформацію про передумови і саму природу цього рішення, щоб зайняти максимально правильну політичну позицію.

Потреба у вичерпній інформації, за словами Мінгареллі, потрібна тому, що Європейський Союз неодноразово висловлював протест проти блокування Донбасу і України була прекрасно про це проінформована, тому рішення Ради національної безпеки дещо здивував дипломатичний корпус.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що РНБО повністю заборонила ввозити товари на окупований Донбас.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще