Головним кандидатом на посаду постійного представника Росії в ООН розглядають заступника міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова Василя Небензя. Він замінить на посаді померлого Віталія Чуркіна.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на джерела в держструктурах. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що поки питання з призначенням не вирішене і ніяких кадрових рішень не приймалося.

Василю Небензі 55 років. У 1983 році він закінчив МДІМВ. У зовнішньополітичному відомстві почав працювати одразу після закінчення інституту. На дипломатичних посадах він пропрацював 34 роки. Обіймав різні посади в центральному апараті міністерства і за кордоном, в тому числі в представництвах РФ при ООН в Нью-Йорку і Женеві.

Небензя володіє англійською та іспанською мовами. Заступником глави МЗС його призначили з червня 2013 року.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в оточенні президента Росії Володимира Путіни почали відхрещуватися від будь-яких листів Віктора Януковича.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще